Dorothees Æblekage

Dej:

250 g mel

125 g smør

65 g sukker

1/2 revet citron (økologisk)

1 knivspids salt

Det hele blandes og æltes grundigt

Fyld:

1 kg syrlige æbler

ca. 100 g sukker

1-2 spsk. rosiner

2 spsk. vand

Æbler skrælles, skæres i små stykker og blandes med de øvrige ingredienser

Glasur:

100 g flormelis

1-1  1/2 spsk. rom

Tilberedning:

Lad dejen hvile i køleskabet ca. 1/2 time. Bagefter deles den i 2 halvdele, rulles ud til kageformens størrelse, og den ene halvdel lægges på kageformens indsmurte bund.

Kom æblerne i en gryde. De dampkoges, indtil de er lidt bløde. Hæld dem på dejen. Dernæst ligges dejens anden halvdel på.

Kagen bages ca. 40 min v/ 180 grader

Når kagen er afkølet overtrækkes den med romglasur

Server evt. med piskefløde

Tilbage Op Næste