Pandekage

m/hasselnøddefyldte æbler og Armagnac-skum

Pandekagedej:

40 g mel

1 æg

1 dl mælk

25 g usaltet smeltet smør

1 spsk. sukker

saft af 1/2 citron

revet citronskal

1 knsp. salt

 

Rør mel, æg og mælk sammen, tilsæt citronsaft og skal. Det smeltede smør hældes i under piskning. Tilsæt sukker og salt og pisk. Smelt lidt smør på en god stor slip let pande. Hæld dejen på panden og fordel de skivede æbler (se nedenfor) rundt langs kanten og bag.

Når pandekagen slipper vendes den over på et stort grydelåg. Fordel 1 1/2 spsk. Sukker på panden og karamelliser lidt. Læg den vendte pandekage tilbage og bag færdig. Til sidst kan der evt. tilsættes 2 cl calvados og pandekagen flamberes.

 

Æbler:

Skræl 4 Gråsteneræbler. Halver de 3 og fjern kernehuset. Dryp med citronsaft. I det sidste æble fjernes kernehuset, og det kvartes og skæres i tynde skiver. 3 spsk. dansk honning (gerne lynghonning) samt en flaske æblemost og 2 cl calvados opvarmes. De halve æbler koges lidt og tages op.

Væsken indkoges og karamelliseres, og der tilsættes 50 g let ristede hasselnøddeflager. Hæld massen ud på bagepapir og stil til afkøling. Efter afkøling finhakkes den karamelliserede masse, og den anvendes som pynt på Armagnac-skummen.

 

Hasselnøddefyld:

Rist 30 g hasselnøddeflager let, køl af og bland med 40 g blødt, usaltet smør. Tilsæt 60 g farin, 60 g rosiner, 1 spids kanel og bland godt. Fyld massen i de halve æbler. Æblerne anbringes på et ildfast fad, drys med sukker og anbring dem under grill v/200 grader på mellemste plade, indtil æblerne er let brunede og karamelliserede. Hold godt øje.

 

Armagnac-skum:

Pisk 1/4 l fløde med 2 spsk. God armagnac. Bruges til afpyntning før servering. Husk den hakkede, karamelliserede nøddeblanding ovenpå.

Tilbage Op Næste