Æble tærte

 a l alsacienne med streusel

Mørdej: 

250 g mel                                                         

125 g smør                                

1 æg                                          

25 g sukker

5 g salt

5 cl koldt vand

 

Rør smør, sukker, salt, æg og vand sammen Tilsæt mel lidt efter lidt. Dejen samles sammen og stilles på køl.

 

 

Masse til flan:

75 g sukker

10 cl mælk                                        

10 cl fløde                              

2 æg

1 vanille

Pisk æg sammen med sukker. Tilsæt mælk, fløde og vanille.

Streusel: 

100 g smør                       

80 g mel

100 g sukker

Qs kanel stød

1 kg æbler                          

25 g sukker                      

                                         

Rør det hele sammen og læg det på køl i 15 min. Læg dejen i formen. Skræl og skær æblerne i tynde skiver og læg dem på dejen. Hæld flanen ud over. Skal bages 25 min ved 180 grader. Efter de 25 min drysses streusel på tærten og bages i yderligere 10 min.

Tilbage Op Næste