Æbletærte

 

Bund:

150 g smør el. margarine

3 dl mel

1 spsk. sukker

1 æg

 

Fyld:

4-6 æbler skåret i både

Mynte blade

6 makroner, knuste

1 æg

1/2 dl sukker

1/2 tsk. Vanillesukker

 

Ingredienser til bunden blandes i en skål med hænderne eller røres i en køkkenmaskine. Hviler koldt 1 time.

 

Æblerne deles og kernehus fjernes. Skæres i tynde både og lægges i vand sammen med blade af mynte.

 

Dejen rulles tyndt ud, og en tærteform beklædes hermed. Intet fedtstof – bagepapir kan bruges. Æblebådene fordeles taglagt rundt i formen.

 

Bages 10 min. v/200 grader på nederste rille i ovnen.

 

Æg, sukker og vanillesukker piskes hvidt og skummende. Fordeles overæblerne efter 10 min. bagetid.

 

Sættes tilbage i ovnen og bager yderligere 10-14 min. til marengsen er gylden.

 

Bagetid: 2x10 min v/200 grader på nederste rille i ovnen.

Tilbage Op Næste