Æblekagedessert

 

Bund:

450 g Gråsten æbler i både

65 g smør

80 g hasselnøddeflager

30 g rosiner

15 g vanillesukker

100 g marcipan

kanel

 

Top:

100 blød nougat

60 g smør

1 æg

35 g mel

 

Bunden: Skræl æblerne og skær dem i tern. Smørret smeltes ved svag varme og æbleternene koges møre i smørret. Hasselnødder, rosiner og vanillesukker kommes i, og det hele koger lidt ved svag varme. Imens skæres marcipanen i små tern og vendes i kanelen. Æblemassen blandes sammen med marcipanen, og det hele fordeles i en rund form, diameter ca. 25 cm.

 

Top: Nougat, smør mel og æg piskes i 3-5 minutter, hvorefter det fordeles oven på bunden. Til sidst drysses hasselnøddeflager på.

 

Kagen bages i 20 min. ved 180°. Server den lun, gerne med is eller creme fraiche.

Tilbage Op Næste