Tybach-kach mæ effelmos
(Tvebakkage med æblemos)

Kage:

15-20 tvebakker

3 æg

2 1/2 dl sukker

50 g hakkede mandler

1 håndfuld makroner

 

Æblemos:

1 kg æbler

1/2-1 dl vand

175 g sukker

1 tsk atamon

 

1/4 l piskefløde til pynt

 

Kage: Pisk æg og sukker luftigt. Tvebakker og makroner knuses let og vendes i. Fyldes i en smurt spring- eller tærteform og bages ved 180° i 30-35 min. Kagen afkøles.

 

Æblemos: De skyllede og ituskårne æbler koges med vand under låg, til de er helt udkogte. Mosen pureres og blandes med sukker og koger 5 min. Atamon tilsættes, og æblemosen afkøles.

 

Den afkølede æblemos hældes på kagen og pyntes med flødeskum.

Tilbage Op Næste