Nøddeæblekage

Nøddeæblekage

 

4-5 syrlige æbler

1 ½ tsk. stødt kanel

150 g smør eller margarine

3 æg

4 dl sukker

1 dl nøddekerner

4 dl rasp

2 spsk hvedemel

2 ts. Bagepulver

½ dl mælk

 

Skræl æblerne og skær dem i tern. Bland dem med kanel. Smelt fedtstoffet og lad det svale af. Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Vend fedtstoffet i. Hak nødderne fint, enten i foodprocessoren eller med kniv. Bland dem med rasp, hvedemel og bagepulver. Vend blandingen i dejen. Tilsæt derefter æbler og mælk. Hæld dejen op i en velsmurt raspdrysset springform ca. 24 cm. I diameter. Bag kagen på en rist nederst i en 175 grader varm ovn 50-60 min. Lad kagen svale af i formen nogle minutter. Tag den forsigtigt ud af formen. Server gerne kagen lun med vaniljesauce, blød vaniljeis eller flødeskum. Tilberedningstiden er ca. 1 ½ time, herefter 50-60 minutter i ovnen.

Tilbage Op Næste