Mormors æblekage

 (6 pers)

Dej:

250 g mel

175 g smør

50 g sukker

1 æg str. L

 

Dejen æltes sammen. Hold evt lidt mel tilbage til udrulning. 3/4 af dejen rulles ud og ligges i en tærteform eller springform. Resten stilles køligt.

 

Fyld:

4-5 æbler (gerne Gråsten)

2 spsk. citronsaft

1 dl æblemos

1 tsk. Kanel

200 g marcipan

30-50 smuttede, hakkede mandler

 

Æblerne skrælles og skæres i tynde både, der stænkes med citronsaft. Æblemos fordeles over dejen, og herpå lægges æblebådene. Groftrevet marcipan drysses over. Drys med mandler og kanel. Resten af dejen rulles til strimler, der lægges øverst, evt. i gitter-mønster.

 

Bages 30 min. v/ 200 grader

Pensles evt. med gele til sidst under bagningen, serveres med creme fraiche eller flødeskum.

 

Pynt:

(kan udelades)

Ca. 10 min. før kagen er færdig, kan der hældes smeltet gelé over kagen, f.eks. Æble-hyben, æble-rønnebærgelé eller ribsgelé.

Tilbage Op Næste