Mette’s æblekage

 

De mange æbler gør denne æblekage meget blød og saftig og er derfor lige velegnet til dessert som til kaffe og the.

 

Æblekagen kan serveres med flødeskum eller creme fraiche (eller uden noget til).

 

150 g sukker

150 g smør

2 æg

150 g mel

1 tsk. Bagepulver

4 store æbler

50 g mandler

evt. lidt kanel

Perlesukker

 

Sukker, smør og æg røres hvidt, og æggene røres i et ad gangen. Bagepulver blandes i melet, og dette vendes i dejen. Æblerne skrælles, kernehuset fjernes, og æblerne skæres i både. Mandlerne smuttes og snittes groft. Godt halvdelen af dejen fordeles i en velsmurt springform, og æblerne spredes ud over dejen. Resten af dejen fordelen over æblerne, den behøver ikke at dække, da den spredes under bagningen. Kagen drysses med perlesukker og de snittede mandler.

 

Kagen sættes i en forvarmet ovn ved 175 grader på nederste rille og bages i ca. 1 time.

 

Kagen er fryse egnet.

Tilbage Op Næste