Marinerede æbler med grillet creme

 

1 dl vand

3 spk sukker

3-4 skrællede æbler i tynde både (400 g)

2 spk orangelikør

 

Bring vandet i kog, tilsæt æblerne, kog dem ved svag varme i ca. 10 min. Hæld æblerne til afdrypning i en sigt, kom dem i en skål og hæld likør over. Stil æblerne i køleskabet i mindst en time. Fordel de marinerede æbler i små ovnfaste skåle (ca. 12 cm i diameter). Rør cremen op og hæld den over frugterne. Grill desserten i ovnen, til den er lysebrun.

 

Creme

 

2 æggeblommer

50 g flormelis

korn fra en stang vanille

1,5 dl piskefløde

 

Pisk æggeblommer, flormelis og vanillekorn til en luftig æggesnaps. Stil cremen til i køleskab i mindst 45 min. Kom så cremen over de marinerede æbler inden grillning.

Tilbage Op Næste