Den gode æblerkage

 

Smagspanelet udtalte:

Denne lækre kage er lidt "lagkage-agtig"/sprød i konsistensen, og meget mild i smagen. En rigtig god kombination af de lidt syrlige æbler og kanel, som mange godt kan lide. Og så er den også nem at lave.

 

Æblekagen kan serveres som dessert eller til en kop kaffe.

 

80 g smør

125 g sukker

1 æg

1,5 dl tykmælk

3 tsk. bagepulver

225 g mel (knap 4 dl)

Fyld:

4-5 æbler

2 tsk. kanel

2 spsk. sukker

ca. 40 g smør

Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt æg og tykmælk. Bland bagepulver og mel og rør det i dejen. Hæld dejen i et velsmurt, ovnfast fad.

Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Stil æblestykkerne på højkant i dejen og drys med kanel og sukker. Smelt smørret og hæld det over. Bag æblekagen ved 175 grader i 35-45 min. Server kagen lun med vaniljesovs, soft ice, flødeskum eller creme fraiche.

God appetit!

Tilbage Op Næste