Karamel Æblekage

2 bunde:

4 æggehvider

75 g. Sukker

175 g. Hakkede mandler

1 spsk. Kartoffelmel

 

Æbleskum:

1/4 l. Piskefløde

1/4 l. Creme fraiche (18%)

5 æbler

 

Karamel sauce:

2 spsk. Sirup

1 spsk. Vanillesukker

60 g. Flormelis

1/4 l. Fløde

 

 

Fremgangsmåde:

Pisk æggehvider stift til en tyk hvid masse, vend mandler og kartoffelmel i. Aftegn to bunde på bagepapir og kom dejen på. Bages 1 time v/150 grader – fjern straks papiret.

 

Karamellen koges 20 min. under omrøring, den skal være tyk og sammenhængende.

 

Pisk fløden til skum, vend creme fraiche i, skær æblerne i små stykker og vend dem i. Læg bundene sammen med fyldet og hæld til sidst den lune eller kolde karamelsauce over.

Tilbage Op Næste