Gråsten-æble-kage

Dej:

1 3/4 dl oliemargarine (Becel)

150 g sukker

2 spsk. vanillesukker

1 knsp. salt

3 æggeblommer

250 g hvedemel

2 1/2 tsk. bagepulver

2 dl mælk

 

Til ovenpå dejen bruges:

3 æggehvider

200 g sukker

100 g grofthakkede hasselnødder

1/2 kg Gråsten æbler i terninger

 

Rør oliemargarinen hvidt med sukker. Tilsæt salt og æggeblommer. Sigt mel, vanillesukker og bagepulver sammen, og bland det forsigtigt i dejen sammen ed mælken. Hæld dejen ud i en smurt bradepande (ca. 24x30x5 cm) og glat den lidt ud.

 

Pisk æggehvider og sukker næsten stift. Skær æblerne i 1 cm store terninger. Vend dem sammen med nødderne i hviderne. Fordel marengsmassen oven på dejen.

 

Bag kagen midt i en 175 grader varm ovn i 40-45 min.

 

Serveres evt. med flødeskum.

Tilbage Op Næste