Fransk Æbletærte a la Dijon

Dej:

3 dl hvedemel

125 g koldt smør

2 spsk sukker

3 spsk koldt vand

 

Fyld:

1 groft revet Gråsten æble

ca. 1/2 kg Gråsten æbler

1 dl rørsukker

1 dl æblecider

1 spsk kartoffelmel

125 g smør

2 æggehvider

50 g hakkede mandler

 

25 g halve mandler til pynt

 

 

Bunden:

Smørret smuldres i melet

Tilsæt vand, sukker og saml dejen

Lad den hvile koldt i 1/2-1 time

 

Beklæde en smurt tærteform med den udrullede dej. Tryk dejen til kanten og skær den overflødige dej væk. Prik bunden med en gaffel.

Forbag bunden ca 1/2 time v/200 grader

 

Fyldet:

Det revne æble blandes med smør, kartoffelmel og hakkede mandler. Æggehviden piskes og vendes i.

 

Gråsten æblerne skæres i skiver. Rørsukkeret smeltes på panden og æble skiverne vendes i. Derefter tilsættes 1 dl æblecider. Når æbleskiverne er taget af panden karameliseres panden let. Tilsæt evt. ekstra smør efter behov.

 

Fyldes fordeles over den forbagte bund og derefter pyntes æbletærten med de karameliserede æbleskiver og mandler.

 

Tærten bages ca. 20 min. v/ 200 grader.

Tilbage Op Næste