Amerikansk Lagkage

Smagspanelet udtalte:
Utrolig lækker lagkage med meget sprøde bunde. Æblemosen var smagt rigtig godt til, og den lidt syrlige æblemos passer perfekt til flødeskum. En festlig, nem og lækker kage til mange lejligheder.

Sprøde bunde:

65 g smør

100 g sukker

4 æggeblommer

4 spsk. mælk

125 g mel

3 tsk. bagepulver

Marengs:

4 æggehvider

200 g sukker

Fyld:

En god æblemos

1/4 l piskefløde

Æggeblommer og sukker røres godt, blødgjort smør tilsættes, mel og mælk skiftevis, bagepulver blandes i det sidste mel.

Æggehviderne piskes meget stive, 2/3 sukker piskes langsomt i, og resten vendes i.

Fordel dejen til bundene i 2 lagkageforme, og læg marengsen ovenpå (begge dele bages samtidig).

Bages ved 170 grader i ca. 30 min.  

Den ene halvdel lægges med marengsen nedad, æblemos lægges på, derpå den anden bund med marengsen opad. Pynt med flødeskum rundt i kanten.

Op Næste